Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klubová výstava Svojetice u Prahy

 Klubová výstava leonbergerů na ranči El Paso ve Svojeticích dne 19. dubna 2009

Tak jsme se zúčastnili Klubové výstavy s naší leonbergřicí  Adelaidou z Bechlína ve Svojeticích u Prahy na ranči El Paso.

 

  

Na klubové výstavy jezdíme rádi, protože se sejde mnoho hezkých leonbergerů a nás zde čekali i bráškové naší Adelaidy Albert a Alexandr z Bechlína. Vyrostli z nich mohutní krasavci. Byl krásný jarní den, sluníčko svítilo. Cestou jsme párkrát bloudili, protože nemáme ani mapu ani navigaci a cesty jsou místy mizerně značené, ale nakonec jsme zdárně dorazili na místo. Bylo přihlášeno přes 180 leonbergerů, z toho 39 fen v naší třídě otevřené .

ObrazekBylo škoda, že se posuzovalo v hale, když bylo venku tak hezky, protože fota uvnitř místnosti  jsou horší kvality. Navíc zde byla udusaná hlína s pilinami,takže jsme byli brzy všichni špinaví. Byly 3 kruhy. My měli kruh č.2 a před námi  mělo být ještě k posouzení 34 psů v tř. otevřené. Rozhodčí byl pan Per Kristian Andersen (NO). Každému jedinci věnoval hodně času, takže posuzování psů, bylo zdlouhavé. Páník byl po noční směně a navíc byl pěkně nastydlý, tak dokonce pospával.Obrazek

Albert i Alexandr z Bechlína ostali známku VD. V třídě otevřené se dostavilo 30 psů, z nichž dostalo 6xV, 15xVD,6xD, 1  vyřazen, 1 vyloučen a 1 pes neposouzen. Rozhodčí byl velmi nekompromisní a za každou chybičku snižoval známku.  Věnoval se hlavně postavení nohou, zádi, ale i povaze. Podle většiny z nás byl až moc přísný, ale dle mého názoru byl objektivní. Jedince bez zubu vyloučil, i když měli potvrzenou zubní kartu a bázlivým dal horší známku. 

ObrazekNastoupili jsme do kruhu až po poledni. V  třídě otevřené se dostavilo 36 fen . Měli jsme štěstí, že jsme byli již třetí.  Adélka se pěkně předváděla,    s paničkou to bylo horší. Byla po operaci chodidla a teprve před týdnem odložila berle, takže z toho bylo spíš kulhání než běh, ale i tak se panu rozhodčímu Adelaida líbila. Dostala sice VD za její pokleslý hřbet, ale obdivoval její krásnou hlavu a srst a dokonce si u sebe nechal její posudkový list, protože z prvních patnácti fen dostala V jen jedna, jinak byly samé dobré známky a pár velmi dobrých.  Nakonec bylo rozdáno 10x V, 11x VD, 13x D, 1x dostatečná,  1x neposouzená.

Obrazek                                                            

Zůstali jsme na výstavě až do konce na závěrečné soutěže a vyhlášení všech vítězů. Naše Karolínka se zúčastnila Junior handlingu a obsadila 1. místo. Bylo to pěkné završení dne.  Adélka výborně poslouchala, ukázala bez váhání i zuby, tak se oprávněně se svojí mladou handlerkou dostala na stupeň vítězů.   

 

 

                          

Další fotografie  

Fotografie vítězů

  

 24.4.2009 S.S.

 

Náhledy fotografií ze složky Posudky z výstav a diplomy