Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klubová výstava Mladá Boleslav 20.4.2013

Jubilejní výstava leonbergerů k 25. výročí založení klubu

p4200028.jpg

rozhodčí: pan Hansen
Adelaida z Bechlína - tř.otevřená - V2 res.CAC
 

 p4200011.jpg  

Na tuto výstavu jsme se těšili již velmi dlouho. S vystavováním to nepřeháníme, ale na klubové akce jezdíme rádi, přeci jenom čtvrt století od založení klubu, je vyjímečná událost. Náladu nám hodně kazila předpověď velmi deštivého   počasí, ale nakonec se v den výstavy počasí umoudřilo a setkání se vydařilo. Bylo sice trochu chladněji, ale velké teplo by našim leonkům také nesvědčilo. Rozhodně né naší leonbergřici Adelaidě, která se v parnu sotva plouží, kdežto když je zima, tak je ve svém živlu.

p4200028.jpg

zleva Brixi + Adelaida z Bechlína (matka) + Blueberry + Bella Cara 

Na výstavu jsem jela sama s dcerou Aničkou, povinnosti ostatním členům rodiny zabránily nás následovat. Ale i tak jsme si akci užily. Přijeli páníci z našeho odchovu B. Fenky Bella Cara, Brixi, Blueberry a pejsek Barnabášek. Všichni byli přihlášeni do mezitřídy. 

Celkem bylo přihlášeno 130 leonbergerů. Vystavovalo se na trávě, ale pod zastřešením a byly vytvořeny tři kruhu. V prvním kruhu byli psi, které  posuzoval dánský rozhodčí J. Hansen, v druhém se posuzovaly feny s rozhodčím panem Petrem Řehánkem, a ve třetím kruhu byla štěňátka, dorost a veteráni, které měla na posouzení paní Daniela Pavlovská.

 

p4200031.jpg

Musím říci, že pan Hansen třídu psů posuzoval velmi pečlivě a rozvážným tempem. Nešetřil známkami VD a rozdal i D. Ve třídě mladých zadal jen dvě výborné a do užšího výběru tak postoupili dva leonci se známkou VD. V mezitřídě nastoupil náš Barnabáš a obdržel známku VD. Více nemohu soudit, protože jsme vystavovali fenky, a tak jsme se více věnovali druhému kruhu. Ale dle mého pozorování, pan hozhodčí preferoval opravdu velké a mohutné leonbergery a majitelům odpustil i horší předvedení.

 

 

p4200038.jpg 

                      Barnabáš (syn)  & Ben Bastien (otec)

 

Ve fenách se v mezitřídě měly vystavit tři holky z našeho chovu Belinka, Berry a Brixi. Belinku jsem na přání majitelky vystavila sama. Dostali jsme od pana rozhodčího Řehánka pochvalu, že jsme ukázali zuby nejlépe ze všech a nakonec v konkurenci 10 fen jsme obdrželi známku V4. Brixi dostala V  a  Blueberry VD.

                      Bella Cara President z Merboltic                                                                                                       Brixi President z Merboltic  

kv-mlada-boleslav-5.jpg            img_6718.jpg

                                                                                                           Blueberry President z Merboltic                                                                                 

kv-mlada-boleslav-8.jpg       

          

 

 

 

 

 

 

 

Poté jsem vystavila naší šestiletou Adélku v třídě otevřené. Tato třída byla opravdu početná, bylo přihlášeno 29 fen a k posouzení nakonec nastoupilo 26 fen. Byly jsme rozděleny na pětiny a nastupovaly do kruhu  postupně. K mému potešení se Adélka pěkně předvedla a dostala výbornou. Pan rozhodčí Řěhánek nakonec zadal 13x V a 13x VD a běhalo se o čtyři postupová místa do finále. Adélka byla ve výborné kondici a běhala jak mladice, a tak nás do finále mezi čtyři feny pan rozhodčí vybral také. Nakonec Adélka obdržela  nádherné druhé místo a odnesla si svůj úplně první res.CAC v životě. Děkujeme.

kv-mlada-boleslav-10.jpg

p4200189.jpg

Adelaida z Bechlína - tř. otevřená feny - V2, res. CAC

adelaida-na-klubovce.jpg 

fotila p. Kuchařová z CHS Brikam

 

Výsledky našich odchovů 

Bella Cara President z Merboltic - mezitřída feny - V4

Brixi President z Merboltic - mezitřída feny - V

Blueberry President z Merboltic - mezitřída feny - VD

Barnabáš President z Merboltic - mezitřída psi - VD

 

Původně jsem měla v plánu nás přihlásit i do chovatelské skupiny. K tomu je ale zapotřebí předvést potomky minimálně ze dvou vrhů, a protože z prvního vrhu odřekli majitelé účast, neb jim fenka začala línat,  tak jsme se této soutěže nemohli zúčastnit.

Naše CHS stanice se sice soutěže o chovatelskou skupinu letos  nezúčastnila, ale naše béčka, společně s potomky z CHS pod Štěpánkou a CHS vom Vietingshof, nastoupili s tatínkem Benem Bastienem Severní Souhvězdí do soutěže o nejlepšího plemeníka a umístili se na 2. místě. 

p4200132.jpg

kv-mlada-boleslav-12.jpg

 

Také soutěžila Anička s Adelaidou v soutěži Mladý kynolog ve věku 9-13 let a z pěti soutěžících ve své kategorii dostala krásné 2. místo. 

kv-mlada-boleslav-11.jpg

Jak se komu klubová akce líbila, musí ze svého pohledu každý posoudit sám, mně nepřísluší ostatní kritizovat, podávám zde výklad pouze mých zážitků a pocitů. My jsme byli vcelku spokojení. Každý nemůže vyhrát, vždy musí být i ti poražení. A co rozhodčí, to trochu jiný názor. Někdo preferuje, mohutnost, jiný barvu srsti či očí, další perfektní předvedení a pohyb, zkrátka každý má své priority pro posouzení leonka. A to je dobře.

Ale upřímně za sebe  mohu říci, že mne mrzí, že  BOB nezůstal u nás v Čechách, ale že si ho odvezl majitel sice hezkého, ale velmi mladého psa Khaimas´Nanog Christmas´ do Německa. Mimochodem psa, jehož chovatel byl sám pan rozhodčí Hansen, který ho i posuzoval.

  

 

   Výsledky z Klubové výstavy 

Vítěz výstavy Khaimas´Nanog Christmas - CAJC, BOJ, BOB  

  (rozhodčí pan J. Hansen, DK)   

p4200245.jpg

 

 

 
Klubový vítěz pes :Paddy´s Paquino v. Löwengarten - CAC, KV

    (rozhodčí pan J. Hansen, DK)

p4200213.jpg

 

  

Klubový vítěz fena :Dayron Bohemia Qwerty - CAC, KV

 

(rozhodčí pan P. Řehánek, CZ) 

p4200218.jpg

 

 

Nejstarší leonberger : Cathy Lesní jezírko

     (rozhodčí paní Daniela Pavlovská) 

p4200056.jpg

 

  

 

    Nejlepší veterán: Andy-Bady od Zeleného buku - BOV

p4200222.jpg 

 

 

Nejlejpší pár: Cipísek Coudy Leon Bohemia+ Baboo Grace Leon Bohemia

 

(rozhodčí pan J. Hansen, DK) 

p4200107.jpg

 

  

Nejlepší chovatelská skupina:  Psia Psota

 

(rozhodčí pan P. Řehánek, CZ)

 psia-psota.jpg

 

 

 

Nejlepší plemeník:   Bergan Bohemia Qwerty

 

(rozhodčí pan J. Hansen, DK)

    p4200138.jpg

Všem vítězům upřímně gratuluji a všem vystavovatelům a návstěvníkům děkuji za účast. 

 

 Za některé fotografie velmi děkuji paní Markové

Poslední část alba tvoří krásné fotografie našich béček na výstavě  od p. Kuchařové z CHS Brikam

Všechny fotografie si můžete prohlédnout na RAJČETI ZDE