Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klubová výstava KCHL Nová Živohošť 26.5.2018

p5260327.jpg

Dne 26.5.2018 se konala Klubová výstava leonbergerů na Živohošti

 KCHL slavil 30 let založení 

 

Bylo přihlášeno 100 leonbergerů. 


Třídy otevřená, vítězů, čestná a veteránů posuzoval pan rozhodčí G. Perosimo (Itálie) 

Dorost, mladých a mezitřídu pan rozhodčí M. Václavík. 

 

 

p5260327.jpg

Bára a Brixi

 

20180526_150611.jpg

Brixi v kruhu

bara-na-slapech.jpg

Bára v kruhu


    Zúčastnila jsem se s Bárou / Berenica Bella z Penzionu Axa/ . I  když ještě nebyla úplně ve výstavní kondici po štěňátkách,  tak jsme jely zkusit štěstí. Ale hlavně za zábavou a kamarády. A to se vyplnilo. 
    Měla přijet do dorostu i naše nejmladší Cita Berenica President z Merboltic. Bohužel nepřijela pro onemocnění v rodině . Moc mi to mrzelo, ale nedalo se nic dělat. Naštěstí situaci zachránila naše fenečka z předchozího vrhu Brixi  President z Merboltic, ještě po naší krásné, už bohužel nežijící Adélce / Adelaida z Bechlína/.  
Je pořád ve výborné kondici a to již příští rok bude ve veteránech. Jak ten čas letí...   S majitelkami jsem tak strávila celý den. Moc děkuji, že fenku předvedly a plně se jí věnují. 
    Na výstavě byl i otec našeho Vrhu " C"  Atrey Choovio Amigo Dog a panu rozhodčí se tak líbil, že vyhrál celou výstavu a získal BOB. Jsme na něj pyšní. 
    Bohužel naše Bára se vůbec nelíbila. Nastoupila ve třídě otevřené, v konkurenci  dalších 15 fen. Byla nám vytknuta tloušťka, která po štěňátkách ještě bohužel zůstala, a i když se dle mého moc pěkně předvedla a běhala, odešly jsme z kruhu pouze se známkou dobrá. Myslím, že si to Bára nezasloužila. Před třemi týdny dostala na mezinárodní výstavě výbornou, ale prostě každý rozhodčí má svůj vkus. Ale nebyla jsem sama . Pan rozhodčí Perosimo byl  velmi přísný. Ve třídě otevřené fen dal známku výborná pouze 4x , dále zadal 5x velmi dobrá, 5x dobrá a dokonce i 2x dostatečná. Za celou dobu, co vystavuji leonbergery, mi taková známka dobrá nebyla udělena, takže tato výstava bude pro nás "nezapomenutelná" ale jak se říká, vše je jednou poprvé, doufám, že i naposledy. 
    Naštěstí velké  zklamání vystřídala radost, kdy Brixi ve třídě vítězů obdržela výbornou, umístila se na krásném čtvrtém místě a odnesla si domů hezký pohárek. Velmi jim gratuluji. Pan rozhodčí jí chválil excelentní běh, že žádná jiná fenka ten den  neběhala tak skvěle, a to bude Brixince za měsíc 7 let !!!
Počasí nám přálo, dostali jsme od klubu dárky  k 30 let  KCHL,  psi se po výstavě vykoupali, takže byli spokojení a já  odjížděla domů plná dojmů až navečer.

20180526_171604.jpg

 Brixi President z Merboltic - třída vítězů  V4

 

20180526_162659.jpg

Atrey Choovio Amigo Dog - V1, CAC, KV, BOB 

 

20180526_170650.jpg

BOB, BOS, BOJ a BOV

 

Atrey Choovio Amigo Dog - CAC, KV, BOB

Folly Rose Goldenleon - CAC, KV, BOS

Gerry Malte Mo od Bucharky - CAJC a BOJ

Constance Bohemia Qwerty - BOV

 

Všechny fotky najdete na Rajčeti  ZDE

Bohužel závěrečné soutěže celé zdokumentované nemám. Ke konci mi došla baterie ve foťáku, něco málo mám z mobilu, takže omluvte kvalitu fotografií.  Pokud chcete někdo nějakou fotku přeposlat v lepší kvalitě bez signatury, není problém. Jinak jsou volně ke stažení. 

celkové výsledky najdete na stránkách KCHL ZDE

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------