Jdi na obsah Jdi na menu
 


VZPOMÍNÁME

Alfa-z-Vlčí-samoty002.jpg

 

Alfa z Vlčí samoty

vlčí špic

*10.11. 1989      24.08. 2004

 Obrazek

    

"Anězka"  byla úplně moje první vlčí špicka. Pořídila jsem si jí v únoru 1990, ještě v době studií a žila po mém boku téměř 15 let.  Zažila moji promoci, svatbu, narození dětí, ale bohužel i rozvod a  stěhování. Bylo až neuvěřitelné, že můj první syn se narodil přesně v den jejích prvních narozenin. Byla to bezvadná kamarádka a měla úžasnou povahu. Celý život byla hravá jak štěňátko, nikdy nic nezničila, do poslední chvíle vypadala skvěle a měla zdravé všechny zuby.

A protože mne toto plemeno uchvátilo, založila jsem chovatelskou stanici "z Vlčí Karloviny" podle názvu místa mého tehdejšího bydliště a v roce 1994 zde odchovala svůj historicky první vrh štěňátek vlčích špiců.  Do chovu bohužel nešel žádný potomek.  

Poté, jsem delší dobu žádná štěňátka neměla. V roce 2002 jsme  se přestěhovali z panelového bytu a koupili bývalé venkovské stavení v Merboticích.  

Anězka mne o dva roky později opustila...

A já založila se změnou na mezinárodně chráněný název novou CHS "President z Merboltic" a od roku 2008 v chovu našich "původních" vlčích špiců německého typu stále pokračuji ...

 

02-vlci-spic-agnes002.jpg

 

12-vlci-spic-agnes013.jpg01-vlci-spic-agnes001.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Občas jsme zavítaly i na výstavu. Poslední  jsem s ní absolvovala ve 13,5 letech, v květnu 2004, v Litoměřicích. Byla plná elánu, krásně běhala. Výstavy jí vždy bavily a skvěle se sama předváděla. Dostala titul "Nejlepší veterán" a v závěrečných soutěžích skončila ve své V. FCI skupině pátá. Bohužel v červenci téhož roku dostala mrtvičku a částečně ochrnula na půl těla. Týden jen ležela, potom napadala na nohy, ale bojovala a do půl roku se zotavila. Jenže další rok v létě se jedno ráno probudila a už nevstala. Zadní nohy měla zcela ochrnuté. Měla i bolesti, takže jsem se rozhodla po 14-ti dnech její utrpení ukončit a nechala jsem ji u veterináře uspat. Je zde ale s námi dodnes. Odpočívá pod ořešákem na naší zahradě. 

 

Obrazek

 Nikdy na Tebe nezapomenu, Anězko !!!