Jdi na obsah Jdi na menu
 


Deníček vlčích špiců vrh CH

12.1.2019 (7 týden)

Poslední týden se štěňátky utekl jako voda a nastalo loučení a odchod do nových domovů. Škoda že nám počasí moc nepřálo a museli jsme být doma. Mějte se krásně zlatíčka. Byli jste úžasní a doufám, že vás nevidím naposledy a s některými se zase budu setkávat na akcích, návštěvách nebo výstavách . 

 

dsc_0010.jpg

 

 

 

5.1.2019 (6 týden)

Týden utekl jako voda a štěňátka zase povyrostla. Krásně baští, granulky už namáčet nemusíme a míchám jim do nich mleté masíčko.  Váhově už mají téměř 4 kila. Začínají pěkně řádit. Vrčí a koušou se a Charlotka už každého nezvaného vetřelce i vyštěká. Napadl nám tady sníh, tak jsme byli jeden den venku. Štěníci si to opravdu užili a největší radost měly tetičky leonka Bára a velká špicka Gwenuška, které si se štěňátky hrály a byly nadšené že se mají o koho starat. Bohužel bílá peřina dlouho nevydržela a opět se oteplilo a další dny už jsme měli venku opět jen břečku, mokro a bláto. Trávíme tedy veškerý čas se štěňátky doma. Vstávám k nim ráno v pět, uklidíme, nakrmíme a potom si hrajeme. Naštěstí jsou opravdu čistotní a chodí se venčit jen místo k tomu určené.   

Přesně v den, kdy bylo špiclíčkům 6. týdnů, jsme byli na očkování a čipování. Paní veterinářka všechna štěňátka důkladně prohlédla a neshledala žádné zjevné vady. Všichni mají nůžkový skus a pejskům už byla hmatná obě varlátka. Moc se jí líbila. Všichni se chovali vzorně a při injekci ani nepípli, jen Charlotte při očkování pěkně ječela a při aplikaci čipu se s námi už i prala. Naštěstí jsme to s paní doktorkou zvládly, i když se na nás malá darebačka poté pěkně vyčítavě koukala :-) 

Strašně to uteklo a příští víkend  se už špiclíčci začnou rozjíždět do svých nových domovů.

 

p1071833.jpg

 

p1071830.jpg

 

 

p1031906.jpgp1031928.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

p1031831-002.jpg

 

p1031901.jpg

 

 

 

29.12.2018 (5 týden)

V tomto týdnu nastal velký obrat v růstu štěňátek. Váhy se pomalu blíží ke třem kilům a mění před očima. Z malých batolat se stala banda čiperů. Přestěhovala jsem je do patra domu, kde mají více prostoru, protože na pobyt venku to stále není.  Počasí nám prostě nepřeje. Štěníci se tak pěkně vyřádí a vyběhají. Jsou to ale miminka, takže po chvíli se unaví, usnou a obvykle přes den spí 2-3 hodinky. V noci se už nebudí a vstáváme ráno ve 4 hodiny, aby se nabaštili, já uklidila a oni si se mnou pohráli. Tahají mne za nohavice, koušou do pat, skáčou do klína. Povídáme si, hladím je, oni mne olizují. Všichni jsou velmi kontaktní a teď v tomto období opravdu kouzelní. Pomalu je zvykám i na čistou a musím říci, že po týdnu už se chodí venčit jen na pleny a staré prostěradla, která mají rozložená v rohu místnosti  a své místečko, kde spinkají a odpočívají, si udržují v suchu.  Jsou to malí šikulové.

 

pc251831.jpg

 

pc251875.jpg

 

 

 

22.12.2018 (4 týden)

Špiclíčci rostou jak  z vody. Z malých miminek jsou pořádní "medvídci". Všichni  váží 2 kila, někteří i více. Začíná jim růst pořádný kožíšek, prořezali se jim zoubky a stále více se zajímají o dění kolem sebe. Začali si hrát, tahat se za uzle a nosit hračky. Začínám je zvykat na hřeben a občas je pročesávám. Deborka si se štěňátky stále více hraje. Už kojí v sedě nebo ve stoje, protože se pod ní štěňátka nevejdou, ale méně častěji. Přeci jenom se jí občasné kousnutí nelíbí. Štěňátka tak přijímají pevnou stravu vícekrát za den. Dávám jim granulky a mleté maso se zeleninou. Střídáme hovězí, kuřecí, jehněčí nebo krůtí a moc jim chutná. Miska je vždy po chvíli prázdná.  Bohužel počasí nám stále nepřeje. Jen prší a prší a venku je mokro a bahno, tak musíme být doma, takže o úklid loužiček mám stále postaráno  Začala jsem přijímat návštěvy a budoucí páníčci štěňátek si vybírají toho svého vyvoleného miláčka, takže o rozruch a socializaci máme postaráno.

 

pc201827.jpg

 

 

 

16.12.2018 (3 týden)

Štěníci  už začínají projevovat svoje osobnosti. Vrčí, cvrlikají, koušou se a vyjí   A nastala veliká změna v jídelníčku. Chtěla jsem pomalu začít přikrmit štěněčím mlíčkem, abych Deborce ulehčila od kojení a přidávat kašičky s příkrmy, ale štěňátka o mléko nestála. A mne překvapila, že se jeden den vrhla mamce do její misky s takovou vervou, že jim své jídlo přenechala a tak rovnou krmíme vařenými kolínky a jehněčím masem s mrkvičkou . Jsou to piraně   Odčervili jsme pastou Vitaminth. 

Fenečky váží 1,4 kg, pejsci 1.5 kg  -1.7 kg

 

 

pc131764.jpg

 

pc131769.jpg

 

 

 

8.12.2018 (2 týden)

Během dalšího týdne špiclíčci otevřeli očka a snaží se o první krůčky na vratkých nožkách. Zatím mlíčko u maminky vede.  Deborka se vzorně stará.  Zastříhala jsem všem drápky, aby maminu neporanili  a váhy se pohybují od 900g - 1200g. Pejsci už váhově předhonili fenečky. 
 

pc081755.jpg

pc081767.jpg

 

 

 

1.12.2018 (1 týden)

Štěňátka za týden nádherně přibyla. Všechna zdvojnásobila své porodní váhy a mají  700g +/- 35g.  Deborka se od miminek nehne, stále kojí, myje a zahřívá ty svoje chlupaté malé lásky. Je vzorná a spokojená psí máma, stále samý úsměv. Je na tu svojí drobotinu opravdu pyšná. 

Venčit musíme chodit na vodítku , dobrovolně odmítá laugh 

 

pc021750.jpg

pc021768.jpg

 

 

 

 

24.11.2018 (sobota)

Tak jsme na světě. Představuji vám vrh "CH" . Deborce se v odpoledních hodinách narodila štěňátka vlčích špiců. Debí porodila rychle, bez stresu, štěňátka okamžitě sama ošetřila, očistila a nakojila. Vůbec jsem jí nemusela pomáhat. Překousala i pupečníky. Já jsem štěňátka pouze osušila , označila barevnou mašličkou a zvážila.  Narodilo se nám 5 pejsků a 2 fenečky. Všechna štěňátka jsou životaschopná, silná, v pořádku. Vrh je vyrovnaný, žádné bílé znaky, všichni tmavě vlkošedí, váhy od 300 - 375g . Porod trval 6 hodin od 14:40 do 20:45 hodin. Miminka jsou spokojená, žádné nepláče, je zde ticho.  Deborka je také v pořádku. Byla prohlédnuta veterinářem a žádné poporodní komplikace nehrozí .Mám ze všech obrovskou radost. 

Debí je prostě úžasná vlčka heart

 

pb251743.jpg

 

 pb241799.jpg