Jdi na obsah Jdi na menu
 


Deníček velkých špiců vrh "L"

20.6.2022 

Štěňátkům jsou dva týdny a všechny již trojnásobila své porodní váhy. Krásně přibývají, největší už mají přes 1 kilogram a začínají se stavět na nožky. Pomalu se jim rozlepují i očka a jako první se na svět podívala paní růžová. Ostříhala jsem štěňátkům drápky na předních tlapkách, aby maminu nepoškrábali a stále 2-3x za den přikrmuji z lahvičky mrňouska, protože jak spadl  první dny s váhou dolů, zaostává  za ostatními,  ale je velký jedlík a  bojovník. Snad už máme vše zlé zažehnáno a věřím, že až začne baštit tuhou stravu, váhu postupně dožene.

Gwenuška už je také vysmátá, co více si přát. Hlavně zdravíčko všem heart

p1014474.jpg

 

20.6.2022

Máme první týden života za sebou a byl opravdu hektický. Panička ze všech nervů a probdělých nocí a posedávání u štěňátek dostala zánět žil a dásní a tak se léčíme s Gwenuškou obě :-)  Naštěstí štěňátka už mají dostatek mléka, své váhy dvojnásobili  a  začíná obrat k lepšímu. Dokrmuji pouze nejmenšího pejska a snažím se ho přikládat k zadnímu struku, kde je nejvíce mléka. Pořídila jsem první fotky štěňátek. 

p1014362.jpg

p1014365.jpg

p1014373.jpg

p1014391.jpg

p1014427.jpg

  

 

 

16.6.2022

Několik dní jsem běhala kolem štěňátek, nespala  a starala se o Gwenušku. Naštěstí všichni vše ustáli a já si mohla trochu oddechnout. Za tři dny od porodu jsme jeli s Gwenou na kontrolu k paní veterinářce a nastal velký obrat k lepšímu. Byla už veselá, mléko se jí začalo spouštět a děloha pomalu zmenšovat a zánět ustupovat. Na sonu byl již nález příznivý. Váha nejmenšího štěňátka  začala stoupat  vzhůru. Věřím, že nejhorší máme již za s sebou.

 

p1014338.jpg

13.6.2022

O půlnoci, z neděle na pondělí, s příchodem bouřky začala Gwenuška rodit. Máme 2 fenečky a 3 pejsky. Váhy 200g - 362 g.  Porod nebyl tentokrát nejlehčí a první mrtvě rozené štěně celý porod zablokovalo. Poslední štěně už neměla Gwena sílu vytlačit, musela jsem jí pomáhat  a vyšlo  bohužel také bez známek života. V noci dostala Gwenuška hořečky  40 °C a museli jsme na pohotovost. Obávala jsem se sepse. Naštěstí na RTG již žádné štěně nebylo, ale  na sonu v děloze byla tekutina. Dostala léky a zůstala na klinice na 2 hodiny na infúzích. Musela jsem jet domů dokrmovat štěňátka z lahvičky umělým mlékem. Když jsem Gwenušku přivezla domů, vypadala spokojeněji, ale neměla mléko, takže jsem musela mrňousky  každé 3 hodiny dokrmovat a vstávat k nim i v noci. Naštěstí se všechna vždy napila. Obávala jsem se ale o život nejmenšího mimíska, jenž spadlo hodně s váhou dolů, no bojuje statečně. Gwenuška je  velmi skvělá a úžasná máma. O štěňátka se i přes komplikace starala, měla je stále i sebe, zahřívala a masírovala bříška.