Jdi na obsah Jdi na menu
 


Deníček špiclíků Vrh D

3.5.2015 (5 týdnů)

Štěňátka zase hodně povyrostla. Jsou již celý den venku. Nyní mají hrozně roztomilý věk. Přetahují se spolu o hračky, vrčí, perou se, hrají si i s tetičkami. Nejvíce nadšená je z nich leonka Bára, ale musíme jí hlídat, aby malé při rozdovádění nezašlápla :-D  Sisinka stále ještě několikrát za den kojí, je to prostě naše vzorná a hodná mamina. 

p5040111-001.jpg

p5040147-001.jpg

p5040181-001.jpg

 

 

26.4.2015 (4 týdny)

Špiclíčkové rostou a sílí. Vyrostly jim první zoubky a již baští pevnou stravu, mimo kojení, několikrát  za den. Opět jsme odčervili pastou Vitaminthe. Váhy byly ve 4 týdnech v rozmezí od 2170 g do 2450 g. Začali být celodenně venku, kde pěkně řádí a běhají na travičce. Když se unaví, spinkají v psí boudě nebo pod ní a moc se jim tam líbí. Domů je beru jen na noc.  Nyní jsou hodně roztomilí, takové malé kuličky na krátkých nožkách :-D  V tomto týdnu se přijeli podívat zájemci na své "poklady" a každý si vybral svého favorita a štěňátkům byla přiřazena i jména. Přiběhnou již na zavolání a začali se u nich projevovat rozdílné vlastnosti. Největší dračice je slečna červená - DARA. Jako první se jí otevřela očka, je to taková všudybylka, hned ke každému letí a už ve 14 dnech na mne vrčela. Opakem je velmi hodný nejmenší pejsek - fialový DAN. Miloučká je i žlutá fenečka DONNA. Největší ze štěňátek je slečna růžová - DORA. Je veliká mazlinka, v náručí je moc spokojená, ale trochu nedůvěřivá k novým věcem a všude je mezi posledními. Nejtmavší je zase zelený pejsek - DON, který má i největší hlavu. Pohodář a největší z pejsků je zase pan modrý - DEVON.  

fialovy_modry_zeleny.jpg

vichni_u_misky.jpg

 

 

 

19.4.2015 (3 týdny)

V tomto týdnu udělala štěňátka velké pokroky. Porodní váhy mají pětinásobné, pohybují se v rozmezí od 1500 g-1900 g.  Začínají se projevovat. Štěbetají, vrčí, kňučí, hrají si, chodí, sedí a začali papkat namočené granulky a piškotky v mlíčku pro štěňátka. Milují též pribináčky a vařenou rýži s masíčkem. Mlíčko od maminky je ale pro ně stále prioritou. Sisince jsme museli ostříhat kalhotky,  chudák se jí zapařily chlupy a líná. Mrňata jí dávají zabrat a ona u nich leží ve dne v noci. Konečně ale začala odpočívat a opouští porodní bednu mezi kojením. Nafotili jsme první fotečky na zahradě za asistence tetičky Debí. Zatím máme štěňátka stále doma, ale venku máme připravenou ohrádku a příští týden budou již pobývat přes den na travičce a užijí si sluníčko.

p4130037.jpg

p4130177.jpg

 

 

 

12.4.2015 (2 týdny)

Štěňátka již ztrojnásobila své porodní váhy. Sisinka také baští za všech šest , šestkrát denně. Takové přírůstky a tak baculatá štěňátka jsme ještě nikdy neměli. Váhy mají o 200-300g větší, než minulý vrh.  Mašličky musím měnit 2x týdně. Pomalu začala otevírat očka, napřimovat ouška  a stavět se na nožičky a pokoušet se o první vrávoravé krůčky. Už mají svojí termoregulaci, tak začínají spinkat i mimo deku. Sisinka má mlíčka na rozdávání, kojí ve dne i v noci tu svojí stále hladovou bandu. Občas už i v sedě. Štěňátka jsou zatím hodná, občas některé kvičí, když se nemůže rychle doplížit ke struku. Jakmile se ale napije, odpadne a spinká. Bříška mají vždy plná k prasknutí. Dneska jsem také všechna odčervila pastou Vitaminthe a ostříhala drápky, aby Sisinku zbytečně nepoškrábali. 

p4050071.jpg

sam_7780.jpg

 

 

5.4.2015 (1 týden)

Štěňátka rostou jak z vody. Všechna zdvojnásobila své porodní váhy a všechna mají +/- 800g . Sisinka, jak je jejím zvykem se od prcků nehne, musím jí doslova přemlouvat, aby se šla ven vyvenčit a trošku protáhnout. Stále je kojí a čistí a zahřívá. Je to opravdu pečlivá a hodně, hodně, hodně starostlivá maminka. Však je to na prccích vidět . Bříška mají jak balónky a sotva se hýbají wink

p4020006.jpg

p4030032.jpg

Naše velikonoční štěstíčka

 

 

 

29.3.2015 (neděle)

Porod začal  v brzkých ranních hodinách ve 4:55 hod. Předcházelo tomu 24 hodin předporodních příprav, kdy Sisinka byla hodně neklidná. Poté už šlo vše jako po másle. První se narodil  pejsek s  váhou 380g. Poslední byla fenečka s váhou 375g. Narodilo se celkem 6 štěňátek, 3 pejsci a 3 fenečky. Porod trval 6.5 hodiny a zcela bez problémů. Vrh byl velmi vyrovnaný, všechna štěňátka jsou velká a silná s úžasnými váhami od 310g do 380g.

 p3290061.jpg