Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

 

Jak jsme k leonbergřici přišli...

 

Ahoj,

Obrazekjmenuji se Adelaida z Bechlína a narodila jsem se dne 30.3.2007 v Bechlíně, mamince Agátě ze Strakonické vyhlídky a tatínkovi Darling Asson Ensson Bohemia. Mám čtyři brášky. Alexandra, Artura, Archibalda a Alberta a sestřičku Amálku. Dostala jsem zelenou mašličku a ve vrhu jsem byla k nepřehlédnutí, protože jsem měla bílou skvrnku na hrudi a bíle orámované tlapky.

O mléko, jídlo a dobrůdky jsem neměla nouzi a v 5-ti týdnech jsem vážila již 7 kg. Brzy jsem se stala generálem celé naší smečky a nebála se srovnat do latě i větší brášky.Všichni říkají, že jsem byla pěkné kvítko.Byla jsem ze všech štěňátek nejčilejší, první jsem byla u misky, tahala jsem dlouhonoháky za nohavice a nebála se prozkoumávat okolí celé zahrady, zatímco bráškové spali.

Moji současní majitelé si mne zamilovali hned při první navštěvě, kdy mi bylo teprve 14 dní. Po prvním očkování nastal den, kdy jsem musela opustit svojí maminku, sourozence a chovatele v Bechlíně a vydala jsem se na cestu do Merboltic, ke svým novým majitelům. Moji dlouhonoháci Simona a Jan Stankovi, si pro mne přijeli 25.5.2007.Bylo mi 8 týdnů a vážila jsem úctyhodných 11 kg.Ten den byl zvláštní. Opouštěla jsem své rodiště se smíšenými pocity, protože moje maminka Agáta byla smutná a dlouhonoháci, kteří mne předávali novým páníčkům na mojí novou životní pouť, plakali.Vím ale, že se se všemi nevidím naposledy a určitě se v budoucnu ještě shledáme.

Cesta k novým majitelům mi uběhla dobře.Ležela jsem mezi dětmi, které mi stále hladily kožíšek a radostně štěbetaly. Ke konci se mi to už nelíbilo, ale páníček začal zpívat a já se hned uklidnila. Doma jsem dostala napít,napapat, dostala jsem do pelíšku svoji oblíbenou hračku a únavou usnula... 

 

 Obrazek

Adélka  14 dní s dcerou Karolínkou   

 

Obrazek

Adélka s maminkou Agátou v Bechlíně 

Obrazek